Willeke Alberti (l) bracht een verrassingsbezoek aan Mariëtte van Bussel (m), op uitnodiging van zus Ivonne (r). (Foto: Joyce van Dijk

ASTEN – Niemand minder dan Willeke Alberti stond vrijdagmiddag ineens in Asten op de stoep. Daar bracht ze een verrassingsbezoek aan mantelzorger Mariëtte van Bussel. En niet alleen dat, ze had ook nog een cadeautje bij.

Alberti, goed voor tal van acteerrollen en hits, richtte eerder de Willeke Alberti Foundation op. Daarmee zet ze zich in voor ouderen en zwakkeren, die volgens haar steeds vaker buiten de samenleving komen te staan. Zodoende legt ze ook verrassingsbezoekjes af, zoals vrijdag bij mantelzorger Mariëtte van Bussel uit Asten. Op basis van ingezonden persoonlijke verhalen worden mensen geselecteerd bij wie Alberti even langskomt. 

Ook Van Bussel verdiende zo’n bezoek, aldus haar gezin en zus, die met succes haar verhaal inzonden. “Senioren, mensen met een beperking, begeleiders en vrijwilligers kunnen juist nu onze aandacht en respect goed gebruiken”, aldus Alberti, die Van Bussel ook nog een speciale relaxstoel op maat overhandigde.