Vinda en Codie, het nieuwe magische vriendschappelijke duo 🙂 sinds een week ofzo

Hele grote communicerende foto. zij aan riem wat onzeker Codie los zekerheid erachter mooie foto.
Vinda is net als Codie recentelijk gebeten door een hond en daardoor best wel nerveus geraakt, net als Codie toen. Ik heb Codie (acheterin de foto, mijn zelf getrainde en erg rustige adhd hulphondje die ik in 2004 alks 1-2 jarige neurotische hondje dat nooit durfde te blaffen en alles stuk beet, vuilnisbakken omtrok, verlatings angst had helemaal ZEN getraaind) 8 jaar lang haar onzekerheid eruit getraind. Ze heeft de bijnaam van mijn bestie gekregen “de Australische Lamzak” lol Ze heeft altijd in Australie een maatje gehad en is nu 4 jaar best eenzaam geraakt. Ligt treurig op de bank geen speelkamaraadje. Spelen met speelgoed heeft ze nooit gedaan, nooit geleerd van de vorige eigenaar denk ik , denk ook dat ze een blafband heeft gehad, ik heb haar moeten leren dat noodzakelijk blaffen OK IS. Zonder dat ze zelf schrikt van haar stemgeluid en onzeker met oren plat achter me kruipt. Tja asiel hondjes hebben een rugzakje dat je niet te horen krijgt wat daar in zit. jaren lang honden gedrag mezelf aangeleerd online om haar te kunnen horen “spreken”met haar lichaamstaal. Ik snap haar. Maar ze is eenzaam, was eenzaam. Tot ik de achterbuurvrouw leerde kennen die net zo’n onzeker hondje heeft als Codie geweest is de tweede keer, toen ze door de pitbull bijna dood gebeten was. (is trouwens bijgelegd met de eigenaren, door mijn initiatief. Aardige mensen. Hun vriend was de hondenuitlater. Ze vroegen om het politierapport de foto’s enz en dierenarts rapport etc zat erbij. Reactie van de man was: HEFTIG ZEG. Zei daarop: ja best wel. De hond van jou was gewoon jaloers. Kon ze niks aan doen met haar zeer traumatische verleden….. hun hebben haar ook gerescued van een dierenmishandelaar.) Dus we hebben Vinda en Codie met elkaar laten spelen. Als Jut en Juul klikt het gigantisch goed : INSTAGRAM #codie_the_staffy Kijk die twee eens gaan op hun derde play date. Hoe Vinda’s zelfvertrouwen aan het groeien is. Ze wilde gisteren bij mij op de bank liggend naast me Codie andere kant, blaffen ze hoorde wat. Tja ze is nerveus sinds die honden attack dat ze gebeten was. Ze is ook een buitenlands hondje. Ze keek Codie aan met de blik : waarom blaf jij niet?!”keek mij aan, zei haar tja, je hoeft niet te blaffen meisje, het is veilig hier binnen, ze ging tevreden liggen. Die spiegelt aan Codie’s gedrag hoe ze rustig moet6 worden. Haar baasje mijn nieuwe maatje, gaf feedback dat ze steeds relaxter wordt. En Codie steeds voldaner en wilde vanavond niet eens mee naar huis. Die kwam naar me toegerend om te knuffellen en liep meteen terug naar het matje voor de openhaard. Die heeft haar plekje en maatje gevonden. Lekker laten spelen. Marja’s tuin (baasje Vinda) is bijna 600m2 hier achter mijn tuin, achterbuurvrouw. Mooi lekker laten spelen in die tuin. 6x zoveel ruimte dan ik met mijn 42m2. En ook een hele mooie relaxte tuin.