Peelbrand 2020 aan het editen

KIJK FULL SCREEN PLEASE Anders vallen de sterren weg.

Nooit eerder gertoonde foto’s van de Peelbrand in maart 2020. Dacht dat ze verloren waren, terug gevonden op een externe harde schijf. De moeite waard om deze eens met veel TLC te editen.

Genomen op 24-04-2020 om 2.35 ‘s nachts. Links in beeld zijn ze de brand in de Peel aan het proberen te blussen/ onder controle aan het proberen te krijgen. En in het midden, de gele gloed, is de rest van de Deurnese Peel die hevig aan het branden was en niet onder controle was te krijgen het leek. En door de zware rook ontwikkeling de lucht middernacht nog oranje geel kleurde.

Ik, een fan van nachtfotografie en bewijsdrang dat er in Nederland ook sterren te zien zijn niet alleen in Australie in de outback, moest er natuurlijk een mooie nachtfoto van maken met de sterren erbij. Goed gelukt al dacht ik zelf. Ik wilde laten zien dat iets wat zo ernstig van aard was toch heel mooi kan zijn. Moeder Natuur weet echt wel waar ze mee bezig is. De natuur is nu daar zo goed als hersteld en more lush than ever before. De Aboriginals in Australie branden selectief natuur gebieden plat eens per jaar, om de grond mega vruchtbaar te maken. Als je nu 3.5 jaar later terug gaat kun je bijna nergens lopen door de overvloed aan varens 2 meter hoog.

Foto 1 van nog meer. Ik heb zo’n 1.5 jaar aan NEDERLANDSE NACHTFOTO’S die ik nog moet editen liggen. Met nu een snellere HDD in mijn laptop die ik helemaal beetje bij beetje gerefurbished heb met veel snellere onderdelen zodat ie de zware foto’s en software kan handelen, en dubbel het aantal RAM en een lompgrote monitor 32″, wil dit wel lukken. Wat een vet gave foto is dit.