NOT such great news from my camera exif info

😭🙏🍀✌️😢 Had het toch juist gevoeld aan m’n camera’s dat ze niet echt meer willen. Ze zijn al een keer de klok rond geweest. Kan niet dat ik pas 64000 foto’s met ze gemaakt heb on die 7 jaar? Dat ik ze heb schat ik. 1 weet ik zeker is over de 100.000 clicks gegaan. De andere volgensmij ook. Dus ze zitten op 164.00 en 151.00 de professionele verzekering en camera specs zeggen maximaal 150.000 vanaf daar kunnen ze niks meer garanderen. Dus camera 2 eerst opmaken dan camera 1 gebruiken. Die hou ik als reserve. Zucht. Had het goed aangevoeld mam. (dit was een app naar mijn moeder toe die weet hoe gigantisch belangrijk mijn camera’s zijn voor mijn ziel….) Dat ze op zijn. Maar met voldoende zorg (TLC Tender Loving Care) kunnen ze nog wel een halve ronde mee. Net als ik. Wordt tijd voor een nieuwe camera bijna. Maar oh jee. Waar van? Dus nu maar leren met 1 camera te fotograferen ipv met twee wat ik al 15 jaar die. Omdat in Alice Springs de woestijn, het zo piffig is dat lenzen wisselen tijdens een shoot EINDE foto’s betekent. (zoveel stof op de sensor in 5 seconden wisselen dat de foto niet meer te redden valt zoveel stof vlekjes erop dat photoshop of lightroom spot removal niet eens meer zin heeft. Zo mezelf keren werken met een camera met de 70-200mm tele zoom lens en 1 camera met allround lens 24-70 mm, later de 24-105 mm erop. Wow. Ik voel me zo uit balans met maar 1 camera tegelijk fotograferen. Met 2 cameras mis ik nooit 1 moment. Wissel ik af van links naar rechter schouder elke seconde kan ik vast leggen als het moet. Met 1 camera us get gewoon niet te bereiken wat ik 15 jaar lang heb bereikt. Elke seconde vast leggen die in mn hoofd en ogen zinvol is (bv met een bruiloft) om vast te leggen. Dat je door lenzen wisselen gewoon iet voor elkaar krijgt. Zucht.
Tja zal opnieuw moeten leren lopen met maar één been. 😭😭😭😭😭.

Denk dat ik als mijn situatie niet verandert, ik moet stoppen met fotograferen en mijn focus elders zal moeten leggen. Zucht . If so, such is life zei Ned Kelley ooit. The Australian bush ranger once.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ned_Kelly

xxx
Please scroll down to see why I feel anxious seeing these shuttercounts……….

It’s these kind of milisecond moments that I would have missed out on capturing, if I had only one camera and had to swap lenses all the time. (image below) Once I was wealthy enough to have 3 camera’s 2 in use and one as spare. Plus a massively well good camera insurance (expensive insurance, but great insurance, that gave me a brand new camera within a day or 3 after claiming a dead camera, ruined by rain or water or dust or anything. Those times have long gone by now. Sadly. But I feel I am not finished photographing yet……. I just started here in Holland………:(