Everything is just so much nicer at night. It leaves some to my immagination. Making right compositions is a challenge I love. The moon was out, half cresent. Illimunated the forrest with that soft beautiful light, whilst stars were visible >3

Pleas click op de foto's om de grotere versie te zien waar de sterren beter zichtbaar zijn. Veel lichtvervuiling in Nederland. Ik leer nog wel hoe ik het kan perfectioneren ala Australian Outback stijl like.
Dit is pas het begin van een nieuwe uitdaging. 6x meer licht in mijn lens dan in Australie. Moet effe onderzoeken en uitplzuien hoe ik hier net als in Australie (wara ook de eerste nachtfoto’s in het jaar niet no duidelijk de sterren hadden. Daar gebruikte ik een zaklamp om het landschap te belichten 5 seconden terwijl de camera 30 seconden liep voor de sterren. Hier heb ik 6x minder gevoeligheid nodig en krijg ik ongeveer 0.8 sec belichting. Dus ander stijl nachtfotografie. Met geen artificially belicht landschap maar door de omgevevings lichtvervuiling (straat lampen etc) geilimuneerde, belichte objecten, en natuur. Oop apart. Anders dan wat ik mooi vind. Maar wen er wel aan. Heeft ook zijn scharmes. ……….
Vannacht in het bos / nachtfotografie in het ORO hondenbos. #nachtfotografie #joycevandijk#nachtfotografie_nederland