“Met gebogen hoofd een camera in mijn hand en een hart vol verdiet”

15/11/2022 Het verdiet is nu gelukkig verwerkt.

https://www.sbs.com.au/nitv/article/indigenous-cultural-protocols-what-the-media-needs-to-do-when-depicting-deceased-persons/97xq2otnt
“AboriginalΒ and Torres Strait Islander viewers are advised that this website may contain images of deceased persons.” My apologies if so….

LEZEN HOEFT NIET, GEWOON DE FOTO’S KIJKEN EN IN JE HOOFD OPTELLEN TOT EEN VERHAAL πŸ˜‰
Scheelt veel lezen… lol de woorden zijn extra’s en veel info erin.
Voor diegene die wel willen lezen…… please scroll even naar beneden HELE BLIJE FOTO’S VAN MOOIE indigenous kinderen. (voor hoelang dat zo blijft)

Scroll please naar beneden om het verhaal achter deze foto’s hier te zien. ps de aboriginal Johhny hie in de National Geographic Calender is zwaar alcoholis en wij cameren op hun land Copyright Joyce van Dijk in kleine lettertjes. Mijn foto’s communiceren een boodschap…….. De rest staat hieronder………..

Supermarkt (sorry, maar het flesje lag toevallig bij jullie supermarkt kan er ook niks aan doen, ik observeer alleen maar en fotografeer alleen maar wat ik zie in mijn drukke wereldje om mij heen), alle winkelwagentjes in gebruik, lege fles bier. Ik zie de boodschap en maak een foto. Weet niet of ik hem kan delen, doe het toch maar. PS ALS DEZE SUPERMARKT HUN WAGENTJE VOOR DE VOEDSELBANK NIET TERUG PLAATST< ZAL DEZE FOTO VOL IN BEELD OP MIJN WEBSITE BLIJVEN STAAN sorry Jumbo, na mijn smeekpleidooi waar ik alles gegeven heb om de voedselbank verzamel wagen terug te plaatsen, zo net vor kerst nb. en ik zie vandaag dat het NIET terug geplaatst is en ik verdrietig in mijn hart word, omdat mijn beste vriending die ziek is van de voedselbank moet leven,,, blijft deze staan. Net zolang totdat die kar terug geplaatst wordt en ik dankjewel zal zeggen tegen de manager. En de aanhoudster wint (ik).
Zal het makkelijk maken voor jullie wat ik bedoel met deze foto van het bierflesje bij de supermarkt waar alle wagentjes in gebruik zijn…..:
Er is teveel welvaart hier en te weinig daar op plekken. En zelfs hier trekken mensen het niet eens meer, mensen lopen van armoede bij een voedselbank……. in Nederlands. Dat is een beeld dat niet klopt.
Heb daar geleerd:
Sharing is Caring.

Lekker chaotisch geschreven (de tekst onder de foto hieronder vooral;) omdat ik vorige week nog emotioneel was van alle herinneringen die ik ineens te boven kreeg door mijn adhd medicatie, waar ik voor “gewaarschuwd”was. En die nu (15/11/2022) gelukkig sinds het zien van Sinterklaas (wie verzint het lol) (hollandser iets bestaat er niet) en de Nederlandse sterren in mijn achtertuin, verwerkt zijn. Eindelijk na 4 jaar een plekje hebben gekregen in mijn hoofd en hart en ik er zonder te huilen over kan praten en denken.
Een update sinds de tekst onder de foto van Johnny dronken in de rivier hieronder geschreven was twee weken geleden…. er is veel gebeurd sinds toen…….
Ik ben sinds 13 november, sinds het zien van Sinterklaas heb gezien geestelijk ook in Nederland ben gesetteld. EINDELIJK 4 jaar over gedaan. Platgespoten geweest emotioneel, met downers aan medicatie omdat ik zgn niet klaar was om de waarheid van daar van mijn leven daar 12 jaar lang onder ogen te komen en geestelijk te verwerken. De juiste dr nu sinds 7 maanden bezig op te bopuwen naar de oude meds die ik daar ook had, de dexies. Die ik sinds 4 maanden weer mag innemen. En die sinds 2 weken dus gigantisch aangeslaan zijn. heb alles verwerkt in 2 weken tijd de boel bij elkaar janken totdat ik letterlijk niet meer kon lopen van het verdriet van wat ik daar allemaal gedaan en gezien heb (ik verzin dit niet LOL maar Sinterklaas was DE manier voor mij om in mijn hoofd weer in Nederland te komen. Ik zong zelfs de kinderliedjes mee in mijn hoofd. Ik ken ze nog allemaal.! Belachelijk bijna maar het heeft mij gigantisch geholpen zonder enige vorm van happy pills of wat dan ook…..) Dus had Donna de aboriginal elder in 2004 toch gelijk, waar je (als aboriginal) mens geboren bent ligt jouw identiteit en verantwoordelijkheid om er daar iets moois van te maken met zijn allen. En te beschermen en vechten voor wat je dierbaar is: je kinderen, familie en land erfgoed waar je de verantwoordelijkheid over draagt zodat de jongere generaties er net zoveel aan hebben (voor hun eten en drinken en huisvestiging met de natuur) als dat wij de huidige generatie hebben.)

Cheers (ironisch gezegd. Maar zo zeggen we dankjewel in Australie. Ben ook nog ergens een Australier he met geldig p[aspoort. Maar eindelijk heb ik mijn Nederlandse emotionele en geestelijke identiteit weer volledig terug en voel ik me weer 100% Nederlandse. Tot en met mijn vroege kleuren, kinderjaren aan toe waar ik de kinderliedjes leerde……. die ik nooit in Australie geleerd heb dus nooit emotioneel 100% Australier zal zijn. (Al heb ik nog 25 paspoorten van dat land. Eindelijk voel ik het ook, beseffen deed ik al vanaf 21 mei 2016 toen ik Australier werd op papier) want mijn baby en kinder roots liggen hier in Deurne, Branabt , Nederland. Praat zelf nog steeds met een vet brabants accent. NOOIT verleerd. Robert Ten Brink van All you need is Love viel het ook op toen hij in 2012 in Alice Springs voor mijn deur stond met mijn ouders en zus. En ofdat ik voor de TV opname wat meer ABN kon proberen te praten lol. Gebeurd, gedaan. Klink voor geen meter ik en ABN praten…….. haha ben en blijf een geboren en getogen Deurnese uit BRABANT. En zo paart ik ook, met een oer echt Brants dialect want ik heb geen zin meer om mezelf beter/ander voor te doien dan wie ik werkelijk ben. Een (sorry dat ik het zelf zeg maar eindelijk is mijn eigenwaarde weer terug). Ik ben gewoon een multi award winning getalenteerde fotografe met Australie wijde titels op haar naam, een hart en hoofd vol verhalen, zowel mooi als niet mooi, en twee nu wat oudere cameras waarmee ik de hele boel wat om mij heen gebeurt realtiveer en in foto’s communiceer met de buitenwerled. En daar nog dikke awards mee win ook nog als bonus. Waar ik geen meter moeite voor hoef te doen. De foto;’s komen RECHT UIT MIJN HART EN HOOFD. Dat is geen werken, dat is jezelf zijn en passie hebben. En JA na 15 jaar professioneel te fotograferen, ben ik voor elke shoot in de echte buitenwerled nog steeds elke keer wat nerveus, bang dat ik het verpruts en niet met kwaliteits foto’s thuis kom. Upload en controleer ze altijd eerst snel voor het slapen gaan ofdat ze wel “goed”zijn conform mijn lat die ik elke keer net wat hoger leg…………………….
Ik ben gewoon ik: een kunstenaar in mijn hart met een flinke heftige dosis ADHD en ADD waar ik nu mega trots op ben omdat dat mij gemaakt heeft tot wie ik ben. Mensen moeten eens KAPPEN met hun vooroordelen over add en adhd. Wij zijn van nature: gevoelig, emotioneel, oprecht, eerlijk want liegen lukt ons niet lol echt waar, we zijn een ster in verbanden leggen, zijn over het algemeen vrij intelligent, maken kunst en communiceren via die manier het beste. Wat de mijn dokter van de adhd medicatie ook al weer? Jullie MAKEN KUNST en WIJ GAPEN ERNAAR en hopelijk zijn er een paar die het verstaan wat je probeert te communiceren via kunst. BLIJF vooral KUNST in je hoofd steken, geen slechte tv kijken maar kwaliteits programmas please. Blijf naar kunst luisteren en kijken. Want wat goed is moet goed blijven en wat mooi is moet mooi blijven. Ze verontschuldigde zichzelf zelfs dat ze het met chemische rotzooi (mijn dexies) moest doen om mijn hoofd tot orde te krijgen hier in het overbevolkte Nederland. Want ze weet dat ik probeer puur natuur te worden, ben nu bezig alle medicijnen op de dexies na want die werken…… eruit te gooien. Heb geen griep vaccinatie genomen, en geen corona vaccinatie. Want oh ik zal eens ziek worden, zoals mijn jongste nichtje het zegt. Dan lig ik er ongeveer 2-3 weken effe uit. Nu al 5 maanden en de krant appte me of ik weer kon fotograferen voor ze er is “meer dan genoeg werk voor je”na 5 maanden zere handen hebben en niets voor ze kunnen doen vragen ze me weer. Want als je goed degelijk kwaliteits werk levert dat eerlijk is, wachten mensen daarop.
Aniways geen vaccinaties dus om de reden hierboven, en hierna: Dan krijg ik van moeder natuur ANTISTOFFEN en en wordt ik niet meer ziek, hetzelfde als hoe een vaccinatie werkt., Maar dan op een eerlijke natuurlijke manier. Ik eet toch en leeft toch kei gezond. loopp elke dag met de hond ruim 3-4 km. We hebben alletwee veel energie die ruit moet πŸ˜‰ staffy en adhdertje…… dus lopen met die hap…..
Eet geen vlees al vanaf mijn 12 niet (foutje) drink NUL alcohol, NUL cafeine (geen koffier of cola of energiedrankjes, heb ik niet nodig boven op mijn dexies want dan stuiter ik alle kanten op dus respecteer ik wat mijn lijf mij aangeeft om te eten en drinken. Eet NUL junkfood (ja chips heel zelden) heb geen suiker klontje in huis, eet amper zout op mijn eten…. mijn smaakpupillen werken zelf perfect… drink water, lol maar wel bubbeltjes erin anders wordt het wel heel erg “saai”lol. mijn lijf wil het allemaal gewoon niet. Ik doe mijzelf niets tekort er is een supermarkt en ik heb geld om rotzooi en junkfood etc te kopen, Maar ik luister naar mijn lijf die nee tegen al dit zegt. Was 70 kilo bij aankomst in Nederland altijd dat geweest) todat ik mijn dexies verloor aan de grens…. kwam 55 kilo aan door die chemische medicatie die mij emotioneel en geestelijk op pauze legde, dood maakte zo voelde het. Ik noem het de ZOMBI MODUS// Kreeg mijn dexies 4 jaar later terug…. na veel overtuigen dat ik ze nodig heb met mijn add en adhd om gewoon op volle touren te kunnen functionere net als jullie ,maar anders op mijn add en adhd manier, via kunst en fotografie. Ben inmiddel dus zonder erg, 20 kilo afgevallen zonder er ook maar wat bewust voor te hoeven doen. gewoon de juiste medicatie hebben voor de “verrijking”- niet “tekortkoming”die ik heb add en adhd. Die mij een kunstenaars hart en ziel en hoofd gegeven hebben……. net als daar in Australie waar al die dingen in de woestijn erg schaars zijn 1300 km van de bewoonde wereld af wonend. waar alles ingescheept moet worden per trein 1x per week, the Ghan op een dinsdag en donderdag om 14 uur komt ie het dorp in de ene dag vanaf Adelaide (het zuiden) via tussenstop in het midden Alice Springs in hartje Australie- het mideden opweg naar het Noorden Darwin weer 1300 km rijden.
The Ghan (en trucks zie outback truckers programma op tv) – goederen en eten en junkfood brengen) de andere dag komt ie terug, hetzelfde liedje weer 2-3 km file voor de spoorlijk, 20 minuten lang, de trein is 2 km lang vol eten en drinken en goederen….. rijdt op en neer de perrons af om te lossen.. knart verder naar Adelaide in het zuide die zelfde avond, met overgebleven rotzooi van de supermarkt erin op de plekken waar de etenswaren en goederen opgestald lagen en gelost waren eerder die dag…. op naar het Zuiden, om die dag erop hetzelfde weer te doen terug naar het Noorde Darwin, via tussenstop Alice Springs 1300 km rijden. MOOI SYSTEEM, Net zoals moeder natuur ZONDER DAYLIGHT SAVINGS TIME perfect in harmonie elke dag de zon laat schinnen ik opstond, lampje buiten uit doet ik naar binnen ga moe word door melatonine in mijn hoofd en ga slapen , en sochtends om 5 uur weer opsta omdat er vogeltjes kweken en de zon in mijn ogen schijnt. En melatonine in mijn hoofd en lijf (natuurlijk dag en nacht ritme hormoon) mij weer wakker maakt. Snappen jullie nu waarom ik hier aan kwam in Nederland een burn out kreeg van 2 jaar lang? En steeds ziek was vcan alle vreemde germs? mijn lijf was aan het acclimatiseren en geest nu pas. Stomme dr had me geestelijk platgespoten……. ben nu pas wakker geworden met mijn goeie ouwe dexies terug. 4 jaar voor moeten knokken. Was nu gezien, de 4 jaar wachten waard. Dr zegt NU ben je er wel klaar voor voor alle emoties in je hoofd, om ze een plekje te geven. En inderdaad, twee weken geleden begon het omhoog te komen, hard verwerken, plekje geven, en ineens is het doodstil en rustig in ,mijn hart en hoofd. En is er rust zodat ik eindelijk kan FOCUSSEN op mijn kunst en familie. En mooi te houden wat MOOI IS. Mijn klein stukje land in deze wereld: Nederland, Branant, Deurne, Mijn straat, mijn huisje en tuintje. En mijn hart en ziel. πŸ˜‰ VANWAAR DAYLIGHT SAVINGS TIME hier. Waar ik woonde in de Territory, stond de tijd altijd een heel jaar lang op 1 tijd. Alle andere tijdzones daar en staten hebben wel DAYLIGHT SAVINGS, omdat daar de blanke bevolking woont denk ik. Aan de kust waar alle steden zijn. De moderne werled zeg maar die met Europa, Amerika en Azie mee moet en wil doen. dus mensen hun biologische klok 2x per jaar omver gooien met zomer en wintertijd. Mijn hond en ik aten 17 uur elke dag. Nu willen we perfect precies om 16 uur gaan eten en is het str5raks EINDELIJK rechtgetrokken, en eten we eindelijk om 17 uur gaat de zomertijd weer in hebben we om precies 18 uur honger. hey 12 jaar die flauwekul niet gehad. Mijn biologische klok werkte op de binna minuut perfect nauwkeurig . Elke dag 6 uur wakker, 17 uur eten 22 uur moe slapen om 23 uur. Elke dag hetzelfde. Heb nooit meer een horloge om gehad. als een telefoon die me een melding gaf als ik ergens moest zijn voor een afspraak of werk. Weet exact vort zonder klok kijken hoe laat het is dat ik mijn meds in moet nemen 8x per dag. Dat irritante alarmpje op mijn telefoon 8x perdag maakte mij zo gestrest. ben naar mijn lijf gaan luisteren,. Zij geeft mij exact bijna (scheel 25 minuten nu tevroeg) aan hoe laat het is om mijn meds weer te nemen……….. Tja. zo kan het ook………………….
<3 Bedankt voor het lezen. Was een korte tekst bedoeld maar tja lukt mij niet om kort en bondig te zijn hoe hard ik het ook probeer. Geef me mijn cameras en ik hoef geen woord te zeggen om boekdelen te spreken.,Gezond eten en water. Wel bubbeltjes erin anders wordt het wel heel erg “saai”lol. mijn lijf wil het allemaal gewoon niet. Ik doe mijzelf niets tekort er is een supermarkt en ik heb geld om rotzooi en junkfood etc te kopen, Maar ik luister naar mijn lijf die nee tegen al dit zegt. Ben 20 kilo afgevallen zonder er ook maar wat bewust voor te hoefen doen. gewoon de juiste medicatie hebben voor de “verrijking”- niet “tekortkoming”die ik heb add en adhd. Die mij een kunstenaars hart en ziel en hoofd gegeven hebben.


CHEERS (daag)
Hieronder mijn verhaal voor diegene die willen lezen………… maar naar de foto’s kijken is al genoeg voor mij πŸ™‚ Die zeggen alles wat er aan teveel woorden gebruikt is om hetzelfde te zeggen. daarom fotografeer ik weer en noog steeds totdat ik er dood bij neerval. Want ben het beu om met woorden te communiceren. ben veel te langdradig met woorden weet ik zelf heel goed. Geef me een camera en ik ben een heel ander mens: MIJZELF en spreek heel weinig en communiveer heel hard, met foto’s. = Kunst.

Deze film: The Ten Canoes. Gefilmd (zo te zien) in Arnhem Land (yup nederland heeft het zo genoemd maar is 100% Aboriginal land nu groter dan Nederland is, rechts boven Darwin in het noorden) Gaat over de cultuur hoe zij leven en alles met de natuur ordenen en ermee leven, slome film zo heb ik 12 jaar geleefd in zo’n langzaam dorp πŸ™‚ vet: https://youtu.be/2QVOslNuFHw

Heel krachtig nummer: From Little Things Big Things Grow (hoe het kwartje een keer is gevallen bij de overheid en de inheemse bevolking een stuk land terug kregen) https://youtu.be/dAONlfoNVuY

En mijn favoriete band: Evanescence, Use my voice. Waarom het zo belangrijk is om te stemmen. Is een lied geschreven toen Trump president was en nu weg is ! zelfs van Twitter afgegooid was. Voting does make a difference people! Het grootste recht dat een mens heeft is stem recht.. Zeg het maar… ben niet voor niks in 2016 Australier geworden he….om te kunnen stemmen in de hoop dat de inheemse bevolking ook een kans krijgt te stralen…… https://youtu.be/KE8Gio8xHiM

——————————————————————————————————————-
Deze kreeg ik gisteren 8/11/2022 onder de aandacht gestuurd πŸ™‚ πŸ™‚ <3 Door Donna de aboriginal lady waar ik 2x heb gelogeerd in 2004 en 2016
ik (slank zoals ik altijd ben geweest totdat ik in nederland kwam wonen. πŸ™ kon 10 km rennen , nu niet meer btw) ben al 20 kilo kwijt door fatsoenlijk te leven en eten…

Dus op de foto hieronder: , Roy, Terrence en Donna woohoo
Zij denken ook nog steeds aan mij zoals ik aan un denk . Erkenning krijgen
is erg fijn.
Mijn hond haar insta is #cody_the_staffy dat antwoord ben ik πŸ™‚ 14 jaar na dat ik daar als backpacker 3 weken gelogeerd had… weer mogen logeren…. maar toen rookte ik niet meer, drink niet meer, eet geen troep, geen vlees. Nu hier in Nederland in 2022: geen corona spuit meer gehad, geen griepspuit meer…. mijn lijf helemaal geacclimateseerd, alles werkt bijna weer perfect…. slaap perfect 8 uur…. of 9 lol….

Spreek weer gewoon Nederlands zonder engelse grammatica…… ja soms als ik van slag ben…..
4 jaar lopen settlen, dit weekend weer fotograferen voor de krant YES na 4 maanden zere handen na de operaties….krijg rechterhand therapie omdat de pijn niet weggaat…… maar hop maar want ik wil weer mee doen. woohoo en deze keer heb ik een verhaal te vertellen zo groot. mooi en niet mooi, ga zitten en kijk maar foto’s of lees alles maar eens rustig…….. hopelijk voelen jullie het ook wat ik daar zag en voelde in mijn hart…. en wordt er ooit iets (hoe klein dan ook) wat mee gedaan….
Bedankt voor het kijken en lezen…….. waardeer ik enorm……. en ik denk (weet het zeker), ik niet alleen πŸ˜‰
Cheers

HET IS BLOEDHEET WAAR IK GEWOOND HEB, IN DE OUTBACK. 47 GRADEN OP MIJN AUTO KLOK GEZIEN EN GEFOTOGRAFEERD dat was ongeveer 8 jaar geleden? mijn vriendin daar een makelaar, poste een foto op facebook vorig jaar 2021 van 49 graden. Bijna alle blanken zijn naar het zuiden vertrokken waar het klimaat zoals hier ongeveer is. TEVEEL BOSBRANDEN TEGELIJK IN 5(!) STATEN EEN PAAR JAAR TERUG, EEN GAT IN DE OZONLAAG GROTER DAN NEDERLAND ERGENS HALF BOVEN TASMANIE…… WAT NOG MEER?

IK HEB EEN SPRINKHANENPLAAG GEHAD EEN CANETOAD PLAAG IN DARWIN (GIFTIGE PADDEN WAAR HET VEE VAN DOOD GAAT ALS ZE ZE OPETEN) WAT NOG MEER EEN MUIZENPLAAG IN ALICE SPRINGS. HET LEEK DIE RARE BIJVELSE VERHAALTJES WEL MET DE 7 PLAGEN……. IK HEB ER ONGEVEER 5 OF 6 OVER ONS HEEN GEHAD DAAR…… DE TOURISTEN BLIJVEN NIET VOOR NIKS WEG….. IK HEB DE ALLERLAATSTE BILBY OP AARDE MOETEN FOTOGRAFEREN VAN DE OVERHEID πŸ™ :(: DAN KRIJG JE ECHT BUIKPIJN HOOR!!! BIJ HET DESERT PARK IN ALICE SPRINGS MET EEN TOURIST ERBIJ EN EEN ROODLAMPJE ALS LICHT ZODAT HET BEESTJE NIET BLIND WORDT MAAR DENK IK DOOD GEGAAN IS DOOR STRESS VAN DIE TOURISTEN. 5 METER HOGE TWEE DUBBELE HEKKEN EROMHEEN CODE, SLEUTEL EN PASJE OMERIN TE KUNNEN 220VOLT STROOM EROP. DE NOCTURNAL TOUR HEET HET. ZUCHT WHATEVER ZEG…………… IK VOEL ZO’N VERDIET EN BUIKPIJN TERWIJL IK DIT SCHRIJF…. ERRRR WAT NOG MEER EEN SLANG HEEFT BIJNA MIJN HOND DOOD GEBETEN 3 FLESJES ANTIGIF ERIN ZE LEEFT NU NOG WOONT HIER BIJ MIJ IN NEDERLAND. cODIE : #codie_the_staffy is haar Instagram. HEB EEN ZAND STORM GEFOTOGRAFEERD IN ALICE SPRINGS DE KRANT MEE BEHAALD ZO FOTOGRAAF GEWORDEN DAAR…..ZO’N BEETJE ELKE PLAAG DIE ER WAS IN ALICE SPRINGS MOGEN GENIETEN….REED MET EEN NUMMERBORD ROND “DUTCHY”HANGT ACHTER IN MIJN TUIN HIER OP DE SCHUUR……..ER ZIJN ELK JAAR VETTE OVERSTROMINGEN, CORONA HEEFT BIJNA DE INHEEMSE BEVOLKING VAN UTOPIA COMMUNITY BIJ ALICE SPRINGS WEGGEVAAGD DOOR EEN BLANKE POLITIEAGENT DIE IN ALICE SPRINGS CORONA OPLGELOPEN HAD EN NAAR UTOPIA VLOOG OM TE WERKEN WAAR HIJ GESTATIONEERD WAS, NIET WIST DAT IE ZIEK WAS. MIJN VRIEND DIE DAAR ABORIGINAL RADIO MAAKT MET EEN BEREIK VAN BIJNA 1000 KM STRAAL? GEVRAAGD OM ER IETS AAN TE DOEN. ZE HEBBEN DE ENIGSTE TOEGANGSWEG NAAR AYERSROCK, MUTITJULU COMMUNITY WAAR DE OUDSTE NOG STEEDS LEVENDE ABORIGINAL STAM WOONT TE BESCHERMEN TEGEN CORONA. IN DE STAAT WAAR IK WOONDE ABORIGINALS TEGEN HUN ZIN IN PROBEREN IN TE ENTEN TEGEN CORONA WAT ZIJ ABSOLUUT NIET WILDE MAAR TOCH GEBEURDE. ALLE GRENZEN WERDEN OPSLOT GEGOOID VOOR TOURISTEN EN BUITENALNDERS. TOEN WERDEN INTERN OOK ALLE GRENZEN VAN DE STATEN OPSLOT GEGOOID VOOR 2 JAAR LANG. DE HELE ECONOMIE WANKELT NU VAN ALLE KANTEN. EEN HOPP ABORIGINALS WEG DOOD. DOOR DIE GEKKE CORONA. DE BLANKE OVERHEID IN DE PANIEK GESCHOTEN OM TE MET MAN EN MACHT IN LEVEN TE HOUDEN DAT CORONA ZE KON BEREIKEN. DAAROM WAS HET LAND BIJ ALLE GRENZEN OPSLOT. MIJN MAAT VAN DE RADIO UIT ALICE SPRINGS ZAT 2 JAAR LAG IN VICTORIA TE LOGEREN BIJ FAMILIE OP EEN ALTERNATIEVE MAKE SHIFT MANIER MET LAPTOPJE EN ZENDERTJE ABORIGINAL RADIO TE PRODUCEREN. GRENZEN WEER OPEN HIJ WEER THUIS IN ALICE SPRINGS……… EN IK BEN VANAF DAN GESTOPT MET HET VOLGEN VAN HET NIEUWS OOK IN AUSTRALIE, IK TREK HET BIJNA NIET MEER EMOTIONEEL GEESTELIJK MAKKELIJK. DAAROM VERTEL IK DIT ALLES. IN DE HOOP DAT MIJN EMOTIES OOK RUSTIG WORDEN.

kijk maar of jullie er iets mee kunnen. maar maak mijn verhaal alsjeblieft niet kapot. Ik voel me zo nerveus nu.
En het zit hier in ooit het rijkste landje ter werled, Nederland nu ook, kijk naar mijn foto.

Sorry dat ik dit gedeeld heb, maar dit is teveel om alleen mee rond te lopen en niks mee te doen.
de foto’s met water zijn genomen in Alice Springs, de binna droogste plek op aarde waar het 3x per jaar wat regent. En de gezegde gaat Γ―f you’ve seen the todd river flow, you’re a local”in 12 jaar ruim 25x gezien, dat er water door stroomde. dan klopt er iets niet he……. global warming slaat daar hard aan en trekt de hele natuur en hun mensen uit balans.
Ik zeg alleen maar wat ik daar heb geobserveerd met mijn hart en ogen en oren.Kijk maar eens heel goed naar die blije kinder gezichten dat er water dus leven is in hun rivier. Want ik ben bang dat als ik over 20 jaar weer terug ga kijken of het er allemaal no9g is, zo mooi als ik heb gezien, alles weg is en er een dikke slagboom staat met kunstgallerij net als in Mossman Gorge, wat Uncle Roy moest doen om zijn land te beschermen en zo zijn kinderen.
Nou ga maar lekker blaadjes blazen voor jullie veel te grote huizen. En de prioritei9ten op de verkeerde plek hebben in mijn ogen. Maarja wie ben ik? – mijn foto’s staan op de BBC website en in de National Geographic Calender. Wie denk ik wel niet dat ik ben?
Ik weet het niet. Ik ben iemand met overdreven veel ethiek en moreel in mijn ziel en een veel te groot hart een hoofd vol kennis en vaardigheden waarmee ik wil communiceren wat ik van de inheemse bevolking daar 12 jaar lang in me gestoken heb gekregn/geleerd heb door te observeren en mee te doen met ze terwijl ik geld aan het verdienen was om mijn hypotheek te kunnen betalen.
Zeg maar…… ook nopg 3 autralische fotografie awards gewonnen staat ook hier op mijn website………
Ik wil gewoon rust na dit alles in mijn veel te volle adhd hoofd. ben ik mee bezig. dit zat me in de weg om vooruit te kunnen naar die rust.

Cheers

EN DIT GAAT LANGZAAM ALLEMAAL WEG. DIE MOOIE BLIJE GEZICHTJES πŸ™
OOK EEN FOTO DIE VOOR GEEN METER KLOPT. STOP NOU EENS MET DE BLANKE WERELD ERIN PROBEREN TE DOUWEN! ALSJEBLIEFT!!! πŸ™ πŸ™ πŸ™
DEZE JONGE IS ERG BOOS. EN TERECHT!!! hij moet naar een aboriginal schoolltje in alice springs, om daar zijn eigen cultuur te leren en arrente language te leren zijn moedertaal, hij praat alleen maar gebrekkig engels, loopt zonder cultuur, of dreamtimestories (zijn scheppingsverhalen) zonder zijn moedertaal die spreekt hij niet, wat gebrekkig straat engels spreekt hij thats it. Zijn zouders liggen dronken thuis elkaar af te slachten. De krant stond er elke week / maand vol mee. Ook een verhaal in de krant dat een man van aboriginal decent zich had opgehangen in een boom, waar ik elke dag ongeveer 2x langsreed naar mijn werk toe. heb het niet gezien maar een heel visueel inbeeldingsvermoegen, heb geen foto nodig. Dat beeld en verhaal somt daar de hele problematiek op . Het was langs de hoofdweg en het spoor in Alice Springs. AUW MAN!!
AUW!!! en ik kan NIETS doen als stemmen en dit verhaal vertellen. In de hoop dat er wat verandert. Mag nu niet meer stemmen omdat ik in het buitenland woon, hier in Nederland. gvd. toch eens kijken / vragen bij de ambassade hoe ik als niet ingezetene Australier wel kan stemmen. Denk niet dat dat kan. Maar dat is iets voor later. Nu eerst dit verhaal kwijt zodat ik hier mijzelf bezig kan houden met mijn dierbare familie <3
Johnny walker noem ik de foto van Johnny de alcoholist met blikje VB bier lopend in de rivier (Sorry Johnny geen disrespect mate)
En Johnny die ik mocht fotograferen en verteld heb dat ik ooit iets moois/belangrijks zal ga doen met zijn foto. Was ok zei hij. Denk niet dat hij nog leeft. Foto is bijna 15 jaar oud ofzo. Alcohol zal hem wel kapot gemaakt hebben.
De calender is van 2022 dit jaar. Op 18 november over 212 dagen zien god weet hoeveel mensen hem op hun kofrfietafel liggen………. Hij is nog te bestellen. MIJN NAAM staat er klein onder, goed kijken he….
https://www.natgeoshop.nl/scheurkalender-ng

Maar deze “akelige”moralistisch niet kloppende foto’s staan wel op mijn harde schijf hier op mijn computer backup. Kan er niet naar kijken krijg ik hoofdpijn, buikpijn en veel tranen en verdriet…. dus morality issues. Knoop in mijn buik gevoel. Probeer het via mijn eigen website weg te krijgen. Komen helaas of juist niet, uit mijn cameras, die hier liggen te wachten om onderhand eens eerlijke solide ethische en moralistisch kloppende foto’s de produceren in Nederland. Wat ik hier zie.
En nu jullie…………

Ik ben het kwijt, ben doodsbenauwd dat er iets verkeerds gedaan wordt met mijn verhaal. maar het moest eruit. Ik worstel dus met morality issues die ik daar door de overheid mijn client 3 jaar lang in me gedouwd heb gekregen wat ik niet wilde, maar met gebogen hoofd en een hart vol verdriet toch maar gefotografeerd heb, omdat ik ook een hypotheek moest betalen elke week, om niet dakloos te worden. Uitekringen zijn daar bijna allen maar voor de aboriginals, omdat de overheid gigantische schuldgevoelens heeft wat ze aangericht hebben en aan aan het richten zijn. Het is een EINDELOOZE strijd die zo zit:
AUSTRALIE WIL ECONOMISCH GEZIEN ALS VERLOREN EILAND ERGENS IN ZEE VER WEG VAN DE REST VAN DE WELVARENDE WERELD, MEE DOEN MET DE GROTE JONGENS, ONS EUROPE, AZIE EN USA MAAR DE ABORIGINALS ZIT HUN IN DE WEG OM ECONOMISCH GEZIEN VOORUIT TE KUNNEN, DOOR AL DE RIJKDOMMEN DIE IN DE GROND ZITTEN DAAR (GOUD, OPAAL, EDELMETALEN DIAMANTEN ETC ETC,) DOOR DE CHINEZEN ERUIT TE LATEN HALEN, MIJNBOUW, WAARDOOR DE OVERHEID GELD KRIJGT VOOR HET GEBRUIK MAKEN VAN HUN LAND EN GELD GEEFT AAN DE ABORIGINALS VOOR DEZELFDE REDEN. TERWIJL DE INHEEMSE BEVOLKING TROTS VOET BIJ STUK AAN HET HOUDEN IS, LANGZAAM 1 VOOR EEN WEG AAN HET VALLEN IS. OM HUN LAND TE BESCHERMEN EN OF TERUG TE KRIJGEN. DUS AUSTRALIE LOOPT MET ALLES ACHTER, INTERNET IS TRAAG, TECHNIEK LOOPT ACHTER, DE TIJD STAAT DAAR ZON BEETJE STIL TE STAAN EN ZE KUNNEN DUS NIET VOORUIT GELD IN DE ECONOMIE POMPEN DOOR DE RIJKDOMMEN DIE ZE IN HUN GROND HEBBEN ZITTEN ERUIT TE TREKKEN. TOURISTEN BLIJVEN STEEDS MEER WEG WANT OLIETANKERS BAGGEREN HET GREAT BARRIER REEF KEI KAPOT IS DENK IK NOG MAAR 25% VAN OVER VAN WAT IK ALS DUIKER IN 2004 GEZIEN HEB, HEB KUNNEN BEWONDEREN.

Terrence Gibson, mijn maatje daar, heeft dezelfde stem als ik zo zijn wij bevriend geraakt. Hij is de zoon van de Elder Roy Gibson aka Uncle Roy.
Beeldbellen op 6/04/2022.
Nou dan gooi ik er nog 1 verkeerde foto tegenaan, hoe desperate Australie is om economisch financieel staande te blijven. Ze hebben de rijkste vrouw op aarde toen, Oprah Winfrey ingezet. Voor veeeeeeeeeel geld mocht zij daar op alle nono plekken de wereld laten zien wat Australie aan erfgoed heeft kom alsjeblieft jullie geld hier uitgeven zodat we niet failliet gaan.
Foto is genomen door een collega van mij daar, uit Alice Springs, ik had ook een offerte uitgestuurd. Wist niet wie het was, de job title was zoiets van “o photograph a celebrety at mutitjuli community at Ayers Rock- Uluru for tourism purposes. Hij komt in de Sydney Harrold Sun te staan zodat heel veel menen hem kunnen zien., en ook online……. ook de UK heeft hem gepubliceerd. Ik weet exacvt in welke “tent”ze verbleef bij Longitude 131 het eerste hutje met het beste uitzicht op Uluru Ayers Rock. het aller duurste tentje in Australie zo’n beetje. Ik heb er een bruiloft gefotogtrafeerd en dronken geworden met de bruid en bruidegom. Mocht daar geen foto’s meer maken. Ik verstoorde de rijken hun rust met onze gezellige en gelukkige dronken kop met ons drien daar. Been there done that. Longitude 131 ben ik niet meer welkom hahaha. In de aboriginal community daar wel. Ik voel mijzelf rijker dan Elon Musk vind ik zelf, want eerlijkheid, liefde en moraal wint het bij mij altijd van teveel geld en ego en doelloos auto’s de ruimte in schieten omdat je het niet wilt delen met anderen….. ego issues en onzekerheid is wat ik daaruit trek uit dat beeld…. ik durf met gemak daar terug tekeren met liefde en resopect zal ik de code van de slagboom weer krijgen om het regenwoud in te mogen en de community. Omdat ik met mijn dikke blanke kop vol veel te veel welvaart, geen bereiging voor hen ben, ik heb mijn plek onder aan hun hyarchie eerlijk verdient. Bama sister en Nakamarra (sister)….. Maargoed……… zo kijk ik er tegenaan. Er zullen mensen zijn die anders denken moeten ze zelf weten ik voel me rijker dan rijk met mijn familie aan mij zij en een hart en hoofd vol eerlijkheid respect en ethiek/moraal. Heb ik ook 18 jaar over na moeten denken sinds ik daar als backpacker in 2004 geweest ben en 15 jaar later weer welkom was en er weer mocht logeren……. best wel een heftig gave ervaring vind ik. en ik weet gewoon dat als het er nog is over 20 jaar ik weer het woord “welcome sis”hoor. Ik heb er hard voor gewerkt daar. En nu ga ik alles vertellen hier. op mijn eigen website. zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze dit lezen en willen zien de foto’s en er wat mee willen en kunnen doen in hun hoofd en hopelijk hart.
Anyways……

daar zat ze verstopt met een prive piloot en helicopter en prive jet erheen gevlogen. Gekke wereld. Moet niet achterlijker worden

En ik heb daar braaf 12 jaar lang met een gebogen hoofd en een hart vol verdriet met mijn cameras braaf de ratrace mee lopen lopen. Totdat ook ik het niet meer trok en gegaan ben om innerlijke rust te krijgen wat ik nu 4 jaar later nog niet heb. En via deze weg op mijn EIGEN WEBSITE, verstopt onder de knop BLOG, probeer te krijgen in mijn hoofd en hart πŸ™ πŸ™ πŸ™

Sorry for my “french”zeggen ze daar (betekent mijn veel te groffe taalgebruik) maar fucking hell mate hoe is deze foto ooit tot stand kunnen komen, did they really lose their dignity so much? AUCH AUCH AUCH. de hypocretie knalt ervanaf. Ik denk niet dat ik straks kan slapen met deze twee foto’s in mijn hoofd. Kijken jullie nu ook heel anders naar deze twee foto’s nu je het echte verhaal erachter weet net zoals ik?
Zware hypocriete kut foto’s ben blij dat ik ze niet heb gemaakt! ik woonde daar ook in Alice Springs he…. maar 450 km rijden (dichtstbijzijnde dorp van Ayers Rock- Uluru is Alice Springs daar zitten de blanken met kennis en materiaal en vaardigheden om de boel hopelijk niet weer eens op stelten te zetten voor die mooie mensen daar. I AM NOT RUNNING THAT RATRACE ANY LONGER. en Terrence zei daarop op Facebook, Well Done! volgensmij is hij tro9ts dat eindelijk 18 jaar later het kwartje gevallen is en ik dit nu hier vertel……. ik weet het hniet kon niet langer meer wachten op zijn goedkeuring. Heb immers adhd en een hart en hoofd vol morele conflicten en verdriet opgelopen daar.
Komt ie: https://www.oprah.com/oprahshow/oprahs-australian-adventure-uluru/all
En zelfs the Daily Mail (ook mijn foto’s ingehad, ander verhaal, mooie foto’s van kangaroo Dundee, brave moralistisch kloppende foto’s)
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-5646245/Oprah-Winfrey-planning-trip-Uluru.html

Nou hup maar dan, ik moet ook mijn hypotheek kunne betalen om niet dakloos te zijn en kunne eten. Oh man waar was ik mee bezig?
IK BEN ZO BLIJ DAT ZE MIJ NIET INGEHUURD HADDEN ZOALS ALTIJD WERD…..DOOR DE NT GOVERNMENT om de verkeerde boodschap te communiceren….. geld is lelijk hoor! als je bijna niet je hypotheek kunt betalen omdat het dorp failliet aan het gaan is de touristen wegblijven, mensen vertekken en ik geen bruiloften en touristen en huizen meer kan fotograferen (kijk op mijn portfolio hier) dan krijg ik ook honger en ga ik ook rare inmorele dingen doen om een dak boven mijn hoofd te hebben en te kunnen eten. Zo is het wel. Sorry dat ik dit zo zeg..
DUS een offerte gestuurd naar Tourism Australia…….. en GELUKKIG DE JOB EEN KEER NIET GEKREGEN, achteraf blij.
Hier komt de aller meest hypocriete kut foto aller tijden!
De boodschap was: ik als ook zwarte vrouw voel jullie pijn en ellende als zwarte inheemse inwoners van Australie. Zoeits was de boodschap.
IK krijg ineens heel erg veel buikpijn en ga bijna huilen……….
Maargoed Australie heeft erg veel geld in de economie gepomt gekregen van haar , nu is het weer op…….. en de aboriginals verreken het om hun land op te geven waar al die edelestenen en edelmetalen in zit………
Ik werd er zo gigantisch moe van van al het gescheld en gevloek dat de blanken in Alice Spring deden naar de dronken aboriginals bij de supermarkten……. ik ben gegaan kon er niet meer tegen en nu zit ik hier en zie ik hetzelfde ontplooien/ gebeuren in het klein bij de lokale supermarkt (bierfles foto Jumbo)

het meest rechtse tentje bovenaan, daar logeerde ze, de miltibilionaire de rijkste vrouw op aarde toen die tijd…… Weet ik van de kapper in het resort. Die het ook allemaal niet uit kon staan net als ik. Ik geloof niet dat ik nog op dat resort welkom ben met mijn camera heb ik volgensmij begrepen van de communicatie officer ofzo van Voyages resorts die in Sydney zit in een groot kantoor en niet weet hoe ver 450-500 km rijden is vanaf Alice Springs, heen en terug ook 5 a 6 uur rijden. Vliegen schiet niet op. De commerciele airlines zijn gestopt met vliegen naar dit resort zover ik weet en hadden altijd een uur of tweevertraging door de extreme hitte daar in Alice Springs dat de motoren te warm werden ofzo weet ik het. 5 uur rijden voor een bruiloft! heb het denk ik zo’n 30 keer gedaan vliegen in mijn strot gehad, doorgeslikt vliegen netje om mijn hoofd zodat ik fatsoenlijk kon fotograferen met 40 graden. Mensen uit de UK die niet snapte dat dat te heet is om daar te trouwen. Maargoed. ik had ook geld nodig om mijn hypotheek te kunnen betalen en te kunnen eten. Dus baggerde ik braaf mee met die ratrace, hoofd gebogen, hart vol verdiet. Zag ik daar alles verkeerd gaan in mijn ogen……. heb wel mooie foto’s in de Cosmopolitan Bride Magazine gehad, dat ze weer belde heb je nog wat mooie foto’s van bruiloften daar gemaakt om ons glossy magazine te vullen. Ik was ineens de “go to Outback wedding photographer “daar
Zucht……… wat ben ik blij dat ik terug ben veilig mijn hoofd op mijn moeder haar schouder kan leggen met een knuffel erbij. Op mijn zus haar 50e verjaardag………….

Ik heb ik elkgeval ooit een bruiloft helemaal niet kunnen schieten/gemist omdat het vliegtuig gewoon vet 3-4 uur vetraging had. 3 foto’s kunnen maken voordat de zon onder was een negatieve review op Google gekregen hierdoor en weg fotografie carriere bij dat resort………. had ze gezegd dat ze mijn naam maar van de website moesten halen als wedding photographer met nog een eronder die dit ook deed……… zal haar naam niet noemen. Kon haar wel schieten maar ben nu te moe om er uberhaupt nog een seconde aan te denken. Zij gaat nog vrolijk door daar, ze doet maar. Ik zit hier goed bij pap en mam en mijn fantastische familie. Hier is het goed en zie ik bijna geen inmorele dingen, totdat ik eergisteren honger kreeg en boodschappen ging doen. Mijn fotografen instinct werd weer wakker, telefoon gepakt en vastgelgd. (bierflesje bij supermarkt zonder winkelwagentjes die allemaal in gebruik zijn) shit hier zit het ook. Maar ik verrek het nu om met gebogen hoofd te blijven lopen. Dat verdiet moet uit mijn hart. Zodat ik verder kan met deze keer eerlijke foto’s maken. Schroefjes van mijn meest gebruikte lens 70-200 F2.8 EF L canon lens aangedraaid, in de camera winkel nog wat extra nieuwe schroefjes gehaald zoveel is die lens gebruikt en heeft die ook gezien. Heb het bevestigingsplaatje waarmee die aan de camera vst zit die dus loszat van ellende en niet meer wil net als ik bijna, nieuwe schroefjes ingedraaid. die zit nu weer stevig op mijn camera. Dit is echt gebeurd he… blaas straks na bijna 5 maanden niet kunnen werken als vrijwilliger voor de krant hier het stof eraf en ga deze keer eerlijke kloppende foto’s eruit trekken. Camera’s beginnen oud te worden. Canon Eos 5D MK III. Maar kunnen nog wel een poos mee.
Ben nog niet klaar met praten met deze camera’s in foto vorm. Want god wat ben ik moe van dit typen en heb ik knal zere handen nu. Ik kan bijna niet meer.
Maar dit is zo’n beetje mijn verhaal. Ik communiceer met foto’s omdat ik weet dat ik te langdradig ben en geen schrijver ben. Maar doe het er maar mee, het komt eerlijk recht uit mijn hart. Hopelijk krijg ik onderhand eens wat plek erin voor what really matters, mijn dierbare family, mensen…..daar is het veilig eerlijk en goed. want OH WAT BEN IK MOE na deze walkabout van 16 jaar 12 jaar daar 4 jaar hier…… en nu pas geestelijk wakker aan het worden……..

Mijn beste vriend Wim al 28 jaar lang mijn rots in mijn gekke drukke branding. Hij is heel rustig en erg stabiel.
Mijn vader en moeder mijn pa en ma, mijn pappa en mamma. op hun 50 jarige bruiloft. – stabiliteit in mijn drukke adhd hoofd……
Deze vrouw heet Donna Henning. Die heeft dat zaadje in mij geplant in 2004. Deze foto is gemaakt door mij exact de plak haar huis op de trap buiten, in 2016. Maak dqat niet kapot kijk hoe mooi ze samen lachen zij en haar kleinkind.
Ik mis ze heel erg die mooie mensen daar. Ik heb een Australisch paspoort dat ik mooi ga verlengen wanneer het nodig is. Zodat ik hopelijk nog een keer terug kan met pensien gaan daar en ze een dikke knuffel kan geven en thank you kan zeggen voor al dit moois dat ze teweeg gebracht heeft door mij daar 3 weken te laten logeren en in 2016 ook nog een dag, langer kon ik niet blijven mijn ticket zou anders niet geldig meer zijn.
Mooie vrouw. Groot lang verhaal. Geef mij mijn camera en ik hoef niet te praten om 10000000000 woorden te vertellen.
Ik snap het…..Kwartje is na 18 jaar eindelijk gevallen.
Ps dat huis is aangevreten door termieten en plat gegooid. Bestaat niet meer. Zij woont nu ook in een betonnen/stenen huis net als de rest. Met de woorden, ik ga nergens heen, ze moeten mij letterlijk uit mijn huis trekken. Het huisje viel van ellendigheid uit elkaar toen ik weer op haar balkonnetje stond wiebelde het zo erg ik ben naar binnen gegaan. Zij was op haar werk, in het hospitalletje naast haar huis. Ik voelde alde herinneringen, liep naar de slaapkamer waar het bed stond waar ik in logeerde, bed was weg, maar de herinneringen waren zo sterk ik zag alles weer voor me. Ik moest stoppen met roken en drinken zei ze. GEDAAN. Gezond eten, en goed voor mijzelf zorgen, zei ze me……. je komt er wel achter waarom……
Mijn lichaam is dus volgens hun filosofie puur een voertuig om mijn gezonde goede hart en geest vooruit te krijgen en te overlevn en hopelijk als vrouw mijn DNA door te geven via een kind om te overleven als ras en cultuur. Die doen dat al meer dan 40.000 jaar goed, en ineens komen de blanken, weg balans…………. ik heb het zelf gevoeld in die 12 jaar daar.
Hoofd gebogen en een Hart vol verdriet.
Ben moe voor nu even, ook voldaan. En ga straks hier met geheven hoofd verder en een hart vol liefde. Eens kijken wat ik hier voor elkaar krijg moralistische sterke kloppende zaken verrichten met mijn intelligentie en creativiteit en een camera. Dat wel goed voelt van binnen.
Dan is het echt goed voor mij. Rust. en Balans.
Deze kreeg ik gisteren 8/11/2022 onder de aandacht gestuurd πŸ™‚ πŸ™‚ <3
ik, Roy, Terrence en Donna woohoo
Zij denken ook nog steeds aan mij zoals ik aan un denk . Erkenning krijgen is erg fijn.
Mijn hond haar insta is #cody_the_staffy dat antwoord ben i πŸ™‚
Cheers