Dus, KAN HIER NIET (sterren fotograferen) ligt op het kerkhof (achter deze bomen) .
De nederlandse sterren hieronder, eerst een introductie hoe en wat mijn love affair is met de sterren:

Niet mijn beste nachtfoto maar hup, wel een awardje.

Alhier de sterren in Deurne, met mega veel lichtvervuiling. Uitdaing voor mijzelf om het te verbeteren. Dag 1 van echt proberen de sterren vast te leggen hier. Eerst de dag van te voren in mijn gedachten een VISUELE CAPTURE gemaakt van precies waar ik wilde staan en hoe de foto eruit moest komen zien. Ruim 15 minuten daar gestaan om het in mijn hoofd visueel vast te leggen precies zoals ik het wilde hebben en zag.
Nou here she comes. Het resultaat van een visuele geestelijke foto maken de dag ervoor en een dag erna het exact zo uitvoeren. Exact! zoals ik het zag in mijn hoofd die nacht ervoor. En dat is GAAF! dat is hoe mijn creatieve denk process altijd gewerkt heeft en nu dus terug aan het komen is. BEN ZO BLIJ
.
Please bekijk deze foto’s niet op een telefoon dan is er geen ster te zien. Same issue met de ECHTE knallende Outback sterren foto’s is het kleine schermpje de sterren zijn kleiner dan dan 1 pixel van je scherm
Veel plezier. (klik op de foto om haar vol in beeld te zien. En de sterren beter te kunnen zien.)
In het midden onderaan staat de constellatie van ORION klein maar hij is er Is mijn nieuwe Milkyway focal point. Volgens de Alien believers komen wij hier vandaan. (de Anunaki people ofzo) zal wel. Volgens hen staan ookj de Piramides uitgelijnt op Orian en de inka piramides ook en weet ik veel wat. Ik vind de Grote Beer zelf mooier. Maar vraag me af hoeveel f***ng lichtjaren die van elkaar af staan.
De grote oranje (met blote oog als oranje te zien) stip is MARS, helaas ziet eruit als wit op een foto op mijn wat ouder model camera. 5DMKIII. Maar gullie doiet het er maar mee. Het heeft me ruim 7 jaar geduurd om die skill daar te masteren met de licht en donker condities incl scorpioenen en slangen en duizendpoten (centapedes) en ander COOL nocturnal levenede beestjes om mijn voeten heen. Waar ik geen ruk om gaf. Ja ik sta in hun domein.

Anyways long story short. Wat ik in Australie kan met een camera kan ik hier OOK met diezelfde camera en lenzen. Ok ze zijn behoorlijk over de gegarandeerde 150.000 clicks heen en zwaar uitgeput lenzen ook,. Maar who cares. Met TLC behandelen kunnen zo nog echt wel een poos mee.


DUS….. ik weet echt waar ik mee bezig ben doe dit al sinds 2007.
Een compositie maken in het donker is uitdagender dan in het licht – semi donker hier in Deurne. Kan gewoon bijna een boekje lezen als ik bij de begraaf plaats sta waar het het donkerste stukje is in mijn buurt op loop afstand. Zal eens in het zandbos gaan staan.

Night photography Joyce van Dijk Deurne

Ps mocht je denken ik kom haar eens vervelen 'snachts als irritante persoon zijnde mijn rust verstoren, do note: ik heb mijn hond bij me een Amerikaanse staffordshire mix Bull terrier die nooit bijt maar uit bedediging wel dus kom niet te dichtbij ze houdt niet van onbekende die ze niet kan zien in het donker en ze zal mijn verdedigen. Dit is haar taak, als mijn pesoonlijke beveiligster die ze zich vanaf dag 1 uit het asiel heeft aangenomen.
ps 2 Oh ik heb altijd stellig gezegd ik verrek het om techniek en natuur samen in 1 foto te plaatsen. Helaas niet te doen in Deurne waar nu elke vrije cm bebouwd wordt. Maar vond de weesrpiegeling van het licht in het bevroren slootje wel wat hebben als mooie compositorische lijn in het beeld. Jammer van de huizen en de kraan. Maargoed zal bij mijn nieuwe “night photography 2.0 Dutch Style horen neem ik aan”

Ps ik weet zeker dat ik de EERSTE in Deurne ben die dit doet en systematisch gaat blijven doen totdat ik heel Deurne vastgelegd heb., En dan, verzin ik wel weer een nieuwe uitdaging. Dus na apen zoals iemand in Alice Springs deed met alles wat ik als pionering fotografe daar deed, wordt niet echt gewaardeerd door mij. Ge verzint zelf maar iets leuks waardoor je een stijl krijgt en opvalt. 🙂 I AM BACK almost……

Moet nog binnenkort een keer terug gaan voor eennieuwe poging maar dan MET sterren. Meestal lop ik erheen al;s er sterren te zien zijn ben ik bezig komen er woplken. The end. Acja. Zo ging daty 10 jaar lang bij het proberen deze foto zo te krijgen dat de Melkweg exact boven Uluru (Ayers Rock) stond. shit geen Southerncross. Ah well.Can’t have it all. Stond er twee uur op teenslippens in de 0 graden kou, overdag 25 graden. vandaar teenslippers. En ineens kwamen er wolken. Was grappig te zien hoe de vliegtuigen vlogen door het beeld heen 🙂 2.5 uur lang frame voor frame gecaptured. om een timelapse te maken . Niet perfect, stompte met mijn voet een keer tegen de tripod aan het is daar ECHT donker. lol