MIJN RECHTERHAND vandaag 11/11/2022 (auch) maar ze mag weer gewoon gebruikt worden YES! dat laat ik me geen twee keer zeggen…… wel niet meer dan zeg 5 kilo tillen…. nog wel wat opletten.

Collectie heftig communicerende foto’s
waarom ik er al ruim 4 maanden uit lig met mijn grote professionele camera’s:
Beide handen zo

Heb nu hand therapie, kan niets meer kapot maken, rechts te erg neurotisch lopen beschermen, bang dat ik het voor altijd kapot zou maken. Lig er nu ruim 4 maanden uit bij de krant met mijn handen ZWAAR GEFRUSTREERD dat ik met woorden moet communiceren en niet op mijn voor mij natuurlijke manier van communiceren, gewoon met een CAMERA! , gebruikte mijn telefoon maar…..
THE BEST CAMERA IS THE ONE YOU’VE GOT ON YOU zei een professionele ook award winning collega in Australie ooit. (klopt) maar sommige dingen kun je beter niet vastleggen. Dat je een camera 24/7 op zak hebt wil niet zeggen dat je daar elke seconde mee moet vast leggen.
HIER ZIEN JULLIE DUS WAAROM IK BIJNA een half jaar niet kon fotograferen πŸ™ heel veel geestelijke bergen verzet en heel dicht bij mijn lieve pap en mam en zus ik hun hart en hoofd gekomen. HEFTIG LEKKER EN FIJN! Heb nu eindelijk voor het EERST in mijn leven RUST en FOCUS in mijn rara drukke stuiterhoofd zodat ik goed kan focussen op mijn omgeving met mijn camera en weer een kvk nummer ga aanvragen en voor de echtes mee ga werken……. Nu klaar om weer te fotograferen.
GENOEG GEKLETST/GESPROKEN —– FOTO’S willen we zien…… lol

1. Mijn moeder <3, mijn zus haar 50e verjaardag. Emotioneel ik er hard voor gewerkt om er geestelijk ook bij aanwezig te zijn.. Kijk mijn mooie sterke fantastische moeder stralen….. zo trots haar dochter is 50
De meest geweldige en sterke vrouw in mijn wereld

Mijn fantastische en lieve pa. 4 jaar over gedaan om op de foto te durven samen, lol we zijn alletwee erg camera shy. FIJN om na 12 – nee 16 jaar geestelijk ook aanwezig en terug te zijn. YES, goeie meds erin hop lekker knallen met die hap en genieten van al dit warms liefs en moois en bijzonders…… kijk mijn vader stralen!!! en ik moe en voldaan van geestelijk bergen verzetten om dit voor elkaar te krijgen. Mooie mooie man mijn pa. <3 <3 <3

Mijn prachtige zus op haar 50e verjaardag. Hard voor gewerkt om er geestelijk ook bij aanwezig te zijn na die rotte 4 jarige chemische geestelijke coma door een dokter met verkeerde adhd medicatie platgespoten…….. Stomme vent…… niet meer over praten of denken, ik heb nu bereikt wat ik wilde bereiken, zowel geestelijk als lichamelijk gesettled zijn in Nederland. Duurde 4 JAAR! maar kijk eens hier happy we zijn met elkaars aanwezigheid!!! <3
Mijn zus Ilone dus, die ik enorm bewonder, ook omdat ze twee prachtkinderen op de wereld gezet heeft die super kloppen met een groot moralistisch en ethisch hart en ziel. Samen met haar man George. En ons moederke trots en blij op de achtergrond teehee πŸ˜‰ xxxx

Mijn vader en moeder met hun garde aan hun zij, COMPLEET! en nu vlieg ik niet meer terug naar Australie.

Hieronder / below:
Please lees het verhaal waar dit over gaat onder de foto’s please, dankje wel voor de moeite πŸ™‚ <3

EN MET DIT AAN FUNDATIE DIE ZO SOLIDE STAAT ALS EEN BUNKER!!!!! AAN DE SLAG BOODSCHAPPEN DE WERELD IN TRAPPEN GOEIE….. HOPELIJK ZIET IEMAND HET EN DOET IEMAND ER WAT MEE> ik ben zelf thuis bijna off grid aan het leven met 9 zonnepanelen dankzij Bergopwaart. Een super goed solide en geisoleerd huis. WOW. Ik weet dat er woning nood is in nederland, zelf ook 4 jaar moeten wachten. Maar ik heb hem, mijn prachtig huisje met mooi uitzicht in DEURNE vlakbij, loop afstand van familie, als er wat gebeurd dat ik er zonder vervoersmiddel naar toe kan in een half uur tijd er ben!!! heb al 3 AED apparaten gespot bij mij om de hoek, bij pa en ma hun huis loop afstand en bij de Lidl. Tja beide ouders hebben een zwak hart en hartinfarct gehad. Laat nu niets meer aan het toeval over. Ik weet precies waar ze hangen…….beter dan 165000 km vliegen vanuit Australie. <3 heb mijn paspoort nog he, braaf verlengen. God knows komt het ooit handy πŸ˜‰ maar voorlopig zit ik hier fantastisch dankbaar te wezen dat ik hier mag en kan wonen………….

HET ECHTE VERHAAL:

Alice Springs desert town, central Australia outback Northern Territory. Hier heb ik dus 12 jaar gewoond, begrijp nu echt niet waarom en hoe ik dit heb kunnen volhouden met 40 + graden zomers……. Zou elk jaar maar 3x moeten regenen. πŸ™ ps deze foto van de ex burgemeester IS NIET JUIST, de rivier zou 360 dagen per jaar DROOG moeten staan. Het is de woestijn waar dhet gezegde gaat:”if you’ve seen the Todd River (in foto) flow three times you are a (true) local. 25xdit in de foto gezien in de 12 jaar dat ik daar woonde. In het begin (2006) kwam het nog ampoer voor….. zoals het gezegde gaat daar, maar tegen 2018 aan (toen ik terug naar Nederland emogreerde) werd dit beeld steeds frequenter. NIET GOED.
Helaas ooit een avontuurlijke indigenous kind verdronken in de waterpijp die onder de weg doorging. Vastgeraakt en verdronken. Best wel een shit foto nu om te zien of niet dmet deze extra info erbij he. tja ben pers fotograaf nu en beroepsfotografe die het liefst puur fotografeert wat ik observeer zonder zaken te veranderen of te manipuleren voor een beter shot. Die tijd heb ik achter me liggen in Australie. Hier in Nederland wil ik FEITEN laten zien. En die zijn niet altijd leuk….. jammer dan…….. de maatschappij moet eens stoppen met hun hoofd in het zand te blijven steken en de overheid ook.

Foto door Damien Ryan, de ex burgemeester van Alice Springs die mij mijn Australian nationality heeft overhandigd. Geweldige man, staat aan dezelfde moralistische kant als ik denk……

COMBINEER DE FOTO HIERBOVEN van DAMIEN RYAN met DE FOTO’S HIERONDER. DUIDELIJKE BOODSCHAP TOCH?

Die prachtige mensen hun natuurlijke balans is weg, en die van ons westerse wereld nu ook, kijk het nieuws eens. 5 minuten geken begon bijna te janken….. het is nu overal zo ellendig……. en NEE ik ben niet depressief… in tegendeel heb me nog nooit zo wakker, alive en gelukkig gevoeld als hier bij mijn familie wonende in hetzelfde dorp op loop afstand. <3

Photograph of the flowing Todd River taken by the ex mayor of Alice Springs, NT, Australia, Damien Ryan, (great guy πŸ™‚ who gave my my Australian citizenship. πŸ™‚ <3 The children in the Todd River, taken by me. And heavilly copyrighted by me.
This is the Todd River in Alice Springs NT heart of Australia. Where it SHOULD rain about 3 times a year and the old saying goes: “If you’ve seen the Todd River Flow you’re a local.”Wel in 12 years of being a local there I’ve seen it flow, bank to bank like in this aweful photograph 21 times I COUNTED!
THAT IS NOT RIGHT GUYS.
Just saying out loud and illustrating with photographs stuff that I observe…… and have observed over these years gone “walkabout” there in Australia and being back home in the Netherlands.
The hole in the ozonlayer is nearly about (guessing?) half the size of Europe, right above Tasmania, nearly hitting if not already, mainland Australia. When my friend in Alice Springs displayed a photograph of her temperature gauge of her car showing 49C !!!! that’s too hot guys. I moved to Alice Springs, about the dryest and hottest place on earth! in 2006 average temp in summer of say 40C and UV 15? when I left the hottes measured temperature in summer (7-8 months a year approx) was 47!C NOW it rose to 49C! last year last summer.
ermmmmm. I am guessing that mother earth/nature is getting pretty sick and tired of all this bullshit. Sending cars into outer space, WHATFOR?! The electromagnetic field of the earth from north pole to southpole, carrying all the crap with it down south. Ozonlayer hole getting larger and larger. Now hitting not only the southpole (who cares? none lives there except a few lost scientists!) now also nearly hitting the western world the (wanna be) first worl, Australia, and all of a sudden the west starts panicking…… well….. just saying……. what I see and hear and observed over 18 years. I scubadived the great barrier reef in 2004. Beatiful to see. Couldn’t scubadive it in 2016 due to my adhd meds. Don’t think I’d like to see it to be honest. Seeing a beach full of BLEACHED CORAL next to the great barrier reef, at cape tribulation, the most awesome place on earth the ONLY place on earth where the rainforest meets the great barrier reef…… Auch, don’t need to snorkel or scubadive the great barrier reef to know and see that oil tankers driving right through it to supply Australia’s mainland with oil and fuel…….. fucking up the great barrier. “With head down, two cameras and a heart full of sorrow” that’s how I will title my story my book if I ever get to write one, like all my friends told me to do in Australia.
Sigh…….
PS an indigenous young child once drowned swimming in this river the Todd River. F*** that mate! I cried so much inside, an innocent adventurous young child. DIED swimming the Todd River. In a desert town, in a river that should always be dry except 3 x a year. Like the old saying says.
πŸ™

HAVE A GOOD LOOK AT THE PICTURE OF WHITE HEAVEN GREAT BARRIER REEF, it won’t last forever!!!

Gallery 2 NU NEDERLAND VERGELIJKEN WAT HIER GEBEURT OM ME HEEN WAT IK ALLEEN MAAR OBSERVEER MET MIJN CAMERA’S /TELEFOONTJE TIJDENS HET UITLATEN VD HOND EN BOODSCHAPJES DOEN.

4 luikje 3, Het honden wandelbos, Oude Helmondse Weg tegenover ORO
Ik heb het allemaal verzameld elke hondenwandeling sinds deze week 4 november sinds ik geestelijk rust kreeg na mijn zus haar 50e verjaardag, toen het ineens GOED was voor mij in mijn hoofd en erg rustig werd ook….. zodat ik eindelijk kan focussen en GOED kan nadenken….. en hopelijk OOK mijn bijdrage kan leveren aan deze maatschappij. Met mijn Cameras en Ogen……, ga volgende maand kijken hoeveel rotzooi in mijn zak zit als het er nog in past, mijn Australische recycleble supermarkt tasje. Die de helft qua grootte is dan Nederlandse Tassen van het zelfde materiaal die je voor 50 cent koopt. daar kosten ze Aus$1, kleiner tasje. mmmmm prioriteiten GOED LIGGEN onderhand Australia? Let’s hope so!

Die gekke Mac Donalds dingen kom je ook in het regenwoud en in the absolute middle of nowhere in de outback van Australie tegen.. apart. πŸ™

Dit is de shit die ik opgeraapt heb alleen op de “parkeerplaats/zand”voor dit bord en op de honde wandel route erachter van minder dan 1 km lang. Jahoor. Ik heb het meegenomen. En ga een maand lang alles verzamelen in mijn schuurtje, bij om straks te illustreren hoeveel onverteerbare/ onafbreekbare rotzooi ik daar elke dag opgeraakt heb. Met blote handen die je gewoon kunt wassen met zeep hoor! πŸ™‚
Ik weet niet of de nederlandse mensen die het daar neer gooien NEDERLANDS KUNNEN LEZEN, maar volgensmij staat er iets op het bord, om niet te doen aub……. Gemeente Deurne doet enorm haar best om iets proberen te vragen……HEEL GROOT GEEL BORD in your face kan je niet langsaf zonder er naar te kijken! tenminste ik niet want ik heb goede ogen die wel werken……. denk dat de meeste mensen gewoon geen fuk meer geven om borden? die de overheid er neerzet om proberen moeite te doen om het mooi te houden? Of heb ik te lang in overweldigende heftig mooie oer natuur gezeten dat ik er nog wel wat om geef? dat ik het allemaal kapot zie gaan, daar EN HIER. En Nederland heeft al zo verrekte WEINIG groen om even tot rust te kunnen komen met een spoorlijn aan de ene kant en een grote weg aan de andere kant en vliegtuigen sinds Eindhoven Airport’s nieuwe landingsbaan BOVEN ME. Probeer het met mijn adhd niet te horen maar dat valt niet mee, om alleen op de vogeltjes en het kraken van de herftbladeren te letten en de vlinders niet te zien vliegen met mijn korte broek aan eind OKTOBER en 22 graden…… ben een beetje de stabiliteit vd natuur daar kwijt, voel me bijna of hetzelfde als mijn aboriginal vrienden daar, waar die daar ook last van hebben……..
IK OBSERVEER ALLEEN MAAR HE en nu zeg ik alles wat ik in mijn hoofd gedouwd heb gekregen aan TROEP om plaats te maken voor de liefde van MIJN DIERBARE FAMILIE WAARVOOR IK GVD TERUG GEKOMEN BEN en hier in Nederland moet zien te settlen, geestelijk vooral. Lichamelijk is al gesettled 4 jaar geleden.
ZUCHT!
Begint asteeds meer op Australie te lijken met aanweizigings borden hier lopen daar staan niet dit niet dat wel dat……. hoeft daar echt helemaal zelf niet eens natedenken, ECHT OVERAL zelfs in the middel of nowhere staan bordjes wat ze willen dat je aub voor ze doet. Ze proberen daar zo hard, maar geen hond die oplet het schijnt. Nou hier dus exact hetzelfde. Dacht dat het daar door de extreme hitte kwam……. maar in de kou kunnen mensen ook niet lezen…….. ZUCHT
Nou is het nog niet echt veel wat ik in 15 minuten opgeraapt heb. Maar eens kijken over een maand hoeveel het bij elkaar is……. foto komt eraan……….. geduld…….

DANKJEWEL GEMEENTE DEURNE dat ik na 12 jaar niet recyclen in de outback omdat het daar niet rendabel is voor maar 25000 mensen 1300 km vd dichtstbijzinne stad Darwin en even zo in het zuiden Adelaide af. Daar alles bij elkaar in 1 container moest douwen. Batterijen, cardridges, papier, plastic huisvuil etc. Motorolie etc. Het is daar in the middle of nowhere gewoon NIET TE DOEN om te gaan recyclen. Heb toen die tijd dat hij burgemeester was van Alice Springs……de burgemeester gevraagd waarom wij daar niet hoefde te recyclen. Vandaar dat ik dit weet. Mooie man die Damien Ryan.

Hieronder: Ja hoor een daisy midden in de herft, wie krijgt het verzonnen?! Als het maar lente weer is toch?………. #global warming. Ps Ik ben geen Greta Tumbourg, nog net niet, begin me wel bijna zo te voelen lol……. maar laat gewoon zien wat ik in mijn wereld om mij heen ZIE en observeer.

in mijn splinternieuwe nieuwbouw wijk STRAAT. bestaat pas 7 maanden in November. Verziek mijn reine uitzicht effe niet ofzo, Raap gewoon je eigen shit op en gebruik je recycle bak, KLEINE MOEITE HE. Mijn handen kan ik wassen. Naderhand. PS ik ambitieer geen carriere als vuilnisvrouw. Ik ben Fotograaf.

IS TOCH GEWOON EEN HELE KLEINE MOEITE OF NIET DAN?!

4 militaire helicopters in de lucht, toen nog 4 grote militaire helicopters erachteraan, vd week straaljagers aan het oefenen. Volgensmij is er wat spannends aan de hand in de wereld, dat onze militaire luchtmacht zo aan het oefenen is? Voel me wel veilig met onze sterke krijgsmacht in de lucht aan het oefenen voordat Putin echt de PLOT verliest.

Zat hier ook al ruim een week tegenaan te kijken elke keer als ik hier mijn hond uit laat. WAAROM? waarom niet gewoon wachten tot je thuis bent en de asbak van je auto thuis in de vui8lnisbak legen? WTF?! HEB HET MAAR OPGERUIMD. Een sigarettenfilter blijft meer dan 100 jaar onverteerd en onafgebroken in de natuur liggen. verteert gewoon niet. IS TOCH EEN KLEINE MOEITE ZEG!!!! weet je hoe f*** KLEIN NEDERLAND IS vergeleken met Australie? dat eiland eronder, Tasmanie! is GROTER dan Nederland met 17 MILJOEN mensen op elkaar gedouwd in ong 375km x 254 km! (ong 4 outback kettle stations (boerderijen) naast elkaar in de Outback. Yes ZO VERREKTE KLEIN IS NEDERLAND. Het past in Kakadu NP, rechtsboven naast Darwin dat national park is net zo klein/groot als nederland met de hele (85%) vd Australische bevolking zeg maar daarin gepropt……….. we lopen hier elkaar knetter gek aan het maken door steeds harder en sneller te willen lopen. geen oog voor wat er om hun heen gebeurt. Ik VERREK HET OM NOG LANGER DIE RATRACE TE RENNEN. Ben net als ik in de Outback 12 jaar deed, eens wat langzamer gaan lopen met die fijne voor het eerst in mijnleven RUST in mijnhoofd zonder alcohol. Mensen mensen mensen wat lopen we hier ons KLEINE landje kapot te maken.

Foto below copyrighted by me. Joyce van Dijk Fotografie. Ik heb ook zo’n ceremony gehad en citizen geworden. op exact dezelfde wijze. HARD voor moeten werken om dat recht te krijgen, zodat ik eindelijk kon stemmen!!! en natuurlijk op links gestemd heb… hopelijk krijgen de inheemse mensen dan ook een kans. Mag nu als niet ingezetene van Australie niet stemmen, heb nog wel een geldig passport. πŸ™‚ houden zo. Mischien komt het ooit nog van pas. Maar nu voor zeker 20 jaar niet. Braaf mijn Nederlandse passport gebruiken, die is heel goed werkt perfect zei de IND. πŸ™‚ Ander verhaal, zal daar maar niet over beginnen lol ben ik over 3 weken nog aan het praten…… wat goed is moet je goed laten hey πŸ˜‰ <3
Kijk eens hoe respectvol hij dit aboriginal prints bedekte gewaad draagt met een pak eronder, ook bij ceremonies buiten met 40-45 graden en zweet op zijn voorhoofd. #respect BTW als ik een job had te fotograferen voor the gov, zeg een beurs, conference, werd er ALTIJD EERST WELCOME TO COUNTRY GEGEVEN DOOR EEN INDIGENOUS ELDER voordat de blanken hun ding mochten doen op HAAR/HUN LAND. En zo hoort het. Heb zelf ooit 1.5 jaar gewacht tot een elder klaar was met zijn sorry business (mourning, verdriet verwerken) voor een overleden kind in zijn community Utopia. Shoor heeft neven nooit niet plaatsgevevonden, Kreeg wel mijn geld uit respect vd NT gov. voor het lange wachten. Ze weten daar dat ik twee skinnames heb……. dus mijn strepen door hard werken op een goud eerlijke manier met veel respct tonen bij de indigenous bevolking heb behaald. Ben ik GIGANTISCH TROTS OP. Die mensen vergeten blanken zoals ik nooit. ben al 18 jaar bevriend met ze….

ADHDers hebben wel geduld hoor! als het maar INTERESSANT IS en BELANGRIJK GENOEG IS OM OP TE WACHTEN…… (wel mijn medicijnern erbij he πŸ˜‰ )

EN JA IK MIS AUSTRALIE HEEL ERG, maar het is daar VEEL TE HEET voor mijn huid zonder genoeg pigment erin om de hysterische felle hete zon te kunnen verdragen Zelfs MET 55+ cancer council approved sunscreen hat and longsleeves like I always did there. (Still got perfectly undamaged skin like if I never lived 12 years of my life in the nearly harshest dryest hottest place on earth Alice Springs where 5500 indigenous mob live…. only 5% of the population of Alice Springs. Just saying πŸ™ )
Ik heb hier 4 jaar lopen acclimatiseren, kan zonder jas naar buiten met 15 graden. Heb het eerste jaar in de zomer hoer met een dekbed op de bang tv zitten kijken. lol. Zelfs dikke sokken van mijn nichtje gekreg lol…. heb ze nog…. als herinnering.
Ik heb social media, een telefoon, internet, kan ze altijd spreken al mijn mooie vrienden daar……. maar hou het wel bij facebook voorlopig. Zolang Facebook nog bestaat. Nu ze minder populair worden en ruim 17000 man wereldwijd ontslagen hebben om niet failliet te raken. Moet toch mijn nichtjes een vragen hoe TIKTOK werkt. zit erop geen idee hoe het werkt. lol. Nieuwe generatie X hun ding….. mijn nicht van 20 is er handig mee en die van 22 ook. Nog maar eens vragen hoe het werkt. Ze werkt heel veel en hard met mensen met adhd πŸ˜‰ en autisme (denk niet zonder reden) heeft een vast contract gekregen ben kei trots op haar. Die zal het berichtje met die vraag over tiktok denk ik over het hoofd hebben gezien…… <3

Kreeg een uitnodiging op FaceBook van een indigenous Darwin kunst gallery om hun page te liken. Geweldige kunstenaars aan het werk daar… kijk maar eens: https://www.facebook.com/sister7studio Aboriginal kunst moet je als niet indigenous person met je poten van af blijven en niet na gaan maken/ copieren. Heb je als blanke geen recht op. Daarom een kunstenaresse uit mijn dorp even gezegd hoe het zit en niet meer gekeken waar ze nu mee bezig is. Mijn aboriginal kennis uit Alice Springs zei na het zien van die nep aboriginal kunst van de vrouw hier in Nederlad die denkt dat ze het goede doety maar onbewust het verkeerd doet: Als ze dat hier zou doen, mag ze de outback in heeeel ver weg, eens op walkabout gaan. Die komt gegarrandeerd toch niet terug. Heeft duidelijk niet op zitten letten hoe het moet en hoort. πŸ˜‰
Nou duidelijk toch. Verzin zelf je eigen verhaal en kunst….. ga niet lopen na apen…. schiet niet op. Hebben mensen niets aan.