Honour though Master

Dit is de DE MAN (Barry Skipsey- national Geographic Australia fotograaf) die mijn fotografen hart wakker maakte met een grote vlam dmv een uitdaging. Om een foto van een witte boom te nemen die eke fotograaf gefotografeerd heeft in Alice Springs. Hij ook. Waarmee hij in de Australian Geographic gepubliceerd is geweesd. Dit was 2006. Hij daagde mij met mijn amateur cameraatje uit op zijn Nivo te schieten. Hij zei “I’d like to see your interpretation of my tree. And I know you can do it just as fine! 27.7.2007 registreerde ik”mijn businessname. Deze foto is genomen op 26 January 2012 Barry Skipsey. Heet de man een familie vriend van mijn toen liefje Jayne. Award winning fotograaf. Binnen 5 jaar zat ik voor de gemeente hier in deze foto de citizenship ceremony te fotograferen en hij voor de krant. Bulya. Een paar awards in m’n broekzak. We waren ineens equals. Zou hij nu weten hoeveel publicaties ik op mijn naam heb staan daar in Australië en hoeveel Australische nationale (3) en regionale (een hoop) en internationale (8) awards ik behaald heb. Zou hij weten dat ook ik in de Nederlandse National Geographic gepubliceerd ben geweest vorig jaar met niet een maar 2 foto’s?

Belangrijke man in mijn leven. Hij heeft het vlammetje en de passie voor fotografie bij mij ontwaakt in 2006. En 6 jaar later zit ik as gelijken naast hem. De beste fotograaf in Alice Springs die tijd. Stoere foto. Ga hem met ai vergroten en uitprinten. Cool. Op de wall of fame in het trappengat hier op de overloop op zolder naast mn studio. Of nee. In mijn studio. Hij, de Grand Master voor mij toen. Nu ik op even hoog nivo dan hem. Ook met twee national Geographic publicaties. Hij een. VET. Wat een inspirerende man is hij altijd geweesd. Ik kijk nog steeds tegen hem op.

Hieronder mijn aller eerste keer dat ik deze boom fotografeerde met een oude point en shoot camera en een hele lage resolutie. HET RESULTAAT genomen in 2006: