THE SHOT THAT MADE ME BECOME A PROFESSIONAL PHOTOGRAPHER

Toen ik in Australia kwam wonen had mijn ex die helemaal into muziek is een muziek maatje Barry Skipsey. Hij is tevens een zeer erkend en hoog gewaardeerde National Geographic Photographer waar ik veel respect voor heb. Hij zag mijn landschappen en op een dag daagde hij mij uit, misschien omdat hi iets in mijn werk zag? ik weet het niet. Nu houd ik enorm van uitdagingen. Het volgende verhaal is het verhaal waardoor ik professioneel ben gaan fotograferen.

(ps. Alles is lekker vaag in Alice Springs, afstanden worden aangegeven in somewhere out bush,next to the 2nd cattle grid about a km or 20-3- somewhere abouts, on the left next to the white ghost gum tree and the quorry (afgraving) een GPS is dan erg gemakkelijk. Mobiele telefoons WERKEN NIET 10 km buiten het centrum, daarom heeft elke boer en bush worker een SATTELITE TELEPHONE. Het dichtstbijzijnde dorp noord is Tenant Creek 450 km rijden, Zuid West, Ayers Rok Reort 495 km rijden of zuid MALA road house 900 km rijden.) Probeer het dan maar te vinden. De boeren hebben ook geen address. Maar IEDEREEN weet hoe ze bij de stations moeten komen zoals Ooraminna Homestead. Een station van ruim 50 bij 150 km groot. Anyways. OH WAT HEB IK GENOTEN van deze vage vage dingen. Ik heb zoveel respect gekregen voor de natuur.

Hij zei tegen mij in July 2006 ongeveer het vogende: ” Alright mate, this is my photo that got published. There is a white ghost gum tree somewhere out bush in the West MacDonnell Ranges. Drive
Zijn versie waarmee hij gepubliceerd was in de National Geographic Magazine. Sorry dat ik arrogant overkom, maar dan vind ik mijn baby mooier. Ik ben denk ik 35x terug geweest naar die boom in 12 jaar tijd, elke keer waren de weersomstandigheden NET NIET zoals ik het hebben wilde. Dit is typisch zo’n moment/foto, die je maar 1x in je leven krijgt. Hoe vaak je naderhand ook probeert, het wordt nooit hetzelfde
en nog een keer checken revearsed google image search, nope ECHT VAN MIJ YAY! deze foto is HET moment dat ik PRO ging. Om van een National Geographic Photographer te horen te krijgen dat je talent hebt en er echt verder mee moet is motiverend.