Over Joyce van Dijk


Hallo, ik ben Joyce van Dijk.

Mijn interesse in fotografie begon al op jonge leeftijd toen ik 16 was. Mijn vader had een oude film camera, een Canon Canonet 28, waarmee ik experimenteerde en  op zolder, waar ik de slaapkamer omtoverde tot donkere kamer, zelf mijn eigen foto’s afdrukte. Toen ik 18 was heb ik een jaar lang stage gelopen bij een professioneel fotolaboratorium waar ik op commerciële schaal negatieven af moest drukken op klein en groot formaat (ruim 3×4 meter) en waar ik diafilms moest framen. Ik heb hier altijd erg van genoten. De geur van C41 (kleur ontwikkelvloeistof) brengt goede herinneringen op. In mijn begin 30 stapte ik over naar digitale fotografie. Mijn eerste digitale camera was een Fuji Finepix S1000. Een hoop is veranderd sinds dat moment. Mijn fotografische vaardigheden zijn enorm gegroeid in de afgelopen 12 jaar. Momenteel schiet ik met 2 Canon 5DMKIII’s en een Lumix TS100 travel camera met 22 mpix.

             
Van film: Canon Canonet 28  naar Digitaal point en shoot: Fiji Finepix S1000.

Toen naar Professioneel: Canon 5D, 5D MKII en nu naar 5D MKIII en Lumix TZ100 Digital travel camera. 

Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Film fotografie is zoveel anders dan digitale fotografie, maar ik zou niet meer terug willen.

Ik heb de grafische school gevolgd en daarna de MTS Het St Lucas waar ik Reclame, Presentatie en Communicatie heb gestudeerd samen met Multimedia. Ik ben afgestudeerd aan het St.Lucas en ben daarna verhuisd naar London om daar te werken als webmaster en grafisch ontwerper voor TDK Systems Europe Ltd. In 2006 verhuisde ik naar Australië waar ik 12 jaar lang mijn eigen zaak gehad ID Photography (afgekort voor Illustrating, Design en Photography) later genaamd Joyce van Dijk Photography. In 2018 ben ik naar Nederland verhuisd om dichter bij mijn familie te kunnen zijn. Ik heb een internationale portfolio op mijn naam staan en heb verschillende prijzen gewonnen met mijn werk. Ik ben hier dan ook erg trots op omdat ik er altijd super hard voor gewerkt heb.

Verschillende awards die ik over de jaren gewonnen heb:
– 2x Overall Australia Wide Winner : Australian Outdoor Photographer of the Year
– International Loupe Awards: 3x Bronze Awards – Wedding
– International Loupe Awards: 3x Bronze Awards – Landscape
– International Loupe Awards: 2x awards in section Wedding and Landscape
– Professional Photographer of the year award in Wedding
– International Loupe Awards: Wedding
– National Winner Sony Outdoor Landscape photographer

Verschillende publicaties van mijn werk in magazines etc.
– Gepubliceerd in cosmopolitan Bride Magazine Australia
– Gepubliceerd in the Who Magazine Australia
– Gepubliceerd  in the RM Williams Outback Magazine Australia (twice)
– Gepubliceerd  in the Australian news paper
– Gepubliceerd in NT news krant Darwin (Australia)
– Gepubliceerd  in de Locale krant (Alice Springs Australia)
– Gepubliceerd in on the Tourism NT Australia website
– Gepubliceerd  in Australian Traveller magazine al dé Outback wedding
  photographer van dat jaar
– Gepubliseerd  in vershillende Australische magazines
– Gepubliseerd op Time Square N.Y. op het Kodak Bill board
– Gepubliseerd door de BBC UK
– Gepubliseerd door Zumba USA
– Gepubliseerd in een USA New Hampshire Wedding Magazine met een paar
   trouwfotos die ik daar geschoten heb
– Gepubliseerd  door zowel elke krant in de UK met mijn Kangaroo Dundee fotos