Over Joyce van Dijk

Joyce van Dijk wedding shoot
Alice Springs, Northern Territory, Australië.

Joyce van Dijk heeft al vanaf haar 16e een ware passie voor fotografie. Ze heeft in 1994 een jaar stagegelopen in een professioneel fotolaboratorium en is in 2007 overgestapt van film fotografie naar digitale fotografie. Met haar diploma’s aan de opleiding aan de Grafische School en opleiding in Reclame, Multimedia en Communicatie aan de Kunstopleiding op haar zak, verhuisde ze in 2000 naar Londen om daar te werken als webdesigner voor TDK. Al snel werd haar duidelijk dat ze haar grenzen wilden verleggen en het was in maart 2006 dat ze naar Alice Springs Centraal Australië vertrok, een klein afgelegen geïsoleerd dorpje midden in Centraal Australië waar de Aboriginals nog traditioneel leven in de national parks en communities rondom het dorp. Hier was het dat haar passie voor fotografie haar beroep werd en waar ze veel voor de Northern Territory (NT) overheid in en voor communities gefotografeerd heeft. Zij heeft daar ook en “skinname” ontvangen: Nakkamarra (sister). Hiermee kon ze veel voor de inheemse gemeenschap en inheemse overheid fotograferen. Meer over skin names https://en.wikipedia.org/wiki/Australian_Aboriginal_en.

An Indigenous elder is painting a dream-time story on canvas in Alice Springs

Joyce heeft 12 jaar lang succesvol een eigen fotografie eenmanszaak van huis gerund voordat ze in juni 2018 het mooie Alice Springs achterliet om dichter bij haar familie te kunnen zijn. Joyce heeft vele nationale (Australische) en internationale klanten geholpen aan (magazine) foto’s en beeldmateriaal voor marketing-, en illustratieve doeleinden. Met als hoogtepunt de nachtfoto’s welke haar “trademark” werd en de publicatie op het Kodak Billbord op Time Square New York 2010. In 2013 publiceerde ze haar eerste boekje: “Just Before Infinity” Ook het vastleggen van de iconische lokale Outback Bush Legende Kangaroo Dundee voor de gelijknamige tweedelige documentaire serie uitgezonden op de BBC UK.  Ze heeft verschillende prijzen gewonnen met haar werk, waaronder de internationale -, en de prestigieuze “The Australian Professional Photographer of the Year Award” categorie “weddings” en ze ontving de titel “The Australian Landscape Photographer of the Year” van Sony.
Nu is ze aan het werken aan een Nederlandse portfolio. U kunt haar werk geregeld vinden in de kranten het Weekblad van Deurne en Hallo Horst aan de Maas.

Bruidsshoot bovenop de East McDonnell Ranges.
Klik op de foto om hem groter te zien.
Melbourne, Victoria, Australië.